Hoztunk néhány tippet, amelyekkel még otthonosabbá teheted lakásodat a téli időszakra.

  1. Extra fények

Mivel télen hosszabbak az éjszakák és sötétebbek a nappalok, ezért szükséges a szokásosnál is több fényforrás. A LED-es fényfűzérek, gyertyák és mécsesek nem csak világosabbá, de hangulatosabbá is teszik otthonodat.

2. Puha textíliák

A puha anyagok használata pozitív hatással van a jóllétünkre. Gondoljunk csak bele mennyivel kellemesebb egy puha, textil kanapéra lehuppanni, mintsem egy hideg műbőrre. Szerezzünk be puha takarókat, párnahuzatokat is. Ezek akár kiváló dekorációs elemek is lehetnek.

3. Szőnyegek

A szőnyegek nem csak szuper dekorációs elemek, de nagyon hasznos kellékek is. Padlófűzés hiányában bizony a lábunk alól is távozik a hő, ezért érdemes a hűvösebb szobákba szőnyegeket elhelyezni.

4.  Párologtatás

A fűtésnek hála a lakás levegője a téli időszakban sokszor száraz. A párologtatás segít csökkenteni ezt az érzést. Teríts vizes törülközőt a radiátorra, ezáltal érheted el a legmegfelelőbb hatást.

5. Dekorálj!

A barátságosság érzését nem csak fizikailag idézhetjük elő. Egy szépen, ízlésesen dekorált otthonban mindig kellemesen meleg a hangulat. Télre jöhetnek a szárított termések, ágak, levelek, fahéj, narancshéj, szegfűszeg és persze minden, ami karácsony.